16 Aralık 2016 Cuma

Bebeğinizin Banyosu



Bebeğimi ne zaman yıkamalıyım?
Nasıl yıkamalıyım?
Suyun ısısını nasıl olmalı? Sorularının cevabını mı arıyorsunuz gelin hep beraber öğrenelim…


v Doğum sonrası bebeklerin yıkanması önerilmez genelde sadece silinir.
v Göbek bağı düştükten sonra bebeğinize banyo yaptırmanız daha uygun olacaktır. Eğer göbek kordonu düşmeden yaptırmak zorunda kalacaksanız o bölgeyi tahriş etmemeli ve banyo sonrasında göbek bakımı yapmalısınız ayrıca mutlaka kuru olduğundan emin olmalısınız.
v Doğum esnasındaki  enfeksiyon varsa ,hepatit B, HİV taşıyıcı anne ise bebek bekletilmeden yıkanır.
v Bebek açken yıkanması uygundur , tok iken bebeğinizi yıkamanız kusmaya neden olabilir.
v Bebeğinizi haftada 2-3 kere yıkayabilirsiniz.
v Banyo bebek sağlığı için oldukça önemlidir.
v Bebeğinizi yıkarken kulağına su kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.Bunun için bebeğinizin başına su dökerken yüz aşağı olması oldukça faydalı olacaktır. Suyu dökerken bebeğinizin kulağını kapatabilirsiniz.

v Bebeğinizi eski usul leğende yıkayacaksanız kıyafetlerini leğene koyarak kaymasını önleyebilirsiniz. Son yıllarda bunu engellemek için filesi olan bebek küvetleri kullanımda.
v Bir diğer mevzuda küvet yada leğenin çok suyla dolmasını engellemelisiniz.Bebeğinizin elinizden kaymasında olası tehlikelerden bu şekilde korumuş olacaksınız.
v Mikroplardan cildi arındırarak bebeğin hem korunmasını hem de rahatça uyumasını sağlar..
v İlk banyo oldukça önemlidir. Banyo bebeği ürkütmez ise bundan sonraki kısımda rahatlayacaksınız.Bu sayede bundan sonraki banyolarınız keyifli endişesiz devam edecektir

v Eğer bebeğiniz altını kirletmiş ise banyo öncesi alt bakımını yapmanız önemlidir. Bu sayede küvetteki suya mikrop bulaşmasını önleyeceksiniz.
v Bebeğinizin kulak kirini asla kulak çöpü kullanarak temizlemeyin. Çünkü kulak çubuğu kiri içeri itmeye neden olabilmektedir. Banyo sonrası sadece dış kulakta görünen kiri bir peçete ile temizleyin.
v Saç kurutma makinesi asla kullanmayın.
 Haydi Hep Beraber Banyo Hazırlığı Yapalım
Bebeğinize banyo yaptırırken yardım edecek birisi olması işlerinizi kolaylaştıracaktır.
Temiz su olmasına dikkat ediniz. Su sıcaklığı vücut ısısında olması uygundur yani 37-38 derece olmalıdır.Bunu dirseğinizi suya sokarak yanmaması ile anlayabilirsiniz.
Bebeğin cildine uygun şampuan kullanmanızı öneririm. Hekim önerisi yoksa parabren içermeyen bebek şampuanı kullanmanız uygun olacaktır.
Bebek yağı banyodan sonra cildi nemlendirmek için kullanılabilinir.
Banyo yaptırılan oda ısısı uygun olmalıdır.
Bebeğinizin banyo öncesinde havlusunu, bezini, kıyafetlerini mutlaka önceden hazır bulundurmalısınız.Bu sayede bebeğinizin üşümesini engelleyebilirsiniz
Peki Bebeğimi Nasıl Yıkamalıyım?
 Bebeğinizi yıkmaya yüzünden başlayın. Sabunsuz ıslatılmış pamukla her iki gözü içten dışa doğru yani burun kısmından kulağa doğru silin.Yüzü ıslak temiz ve yumuşak bir bez ile silin. Kulak kıvrımlarını da bu şekilde silin . Tüm bunları narin ve sakince yapın. Bebek sabunu ile bezini köpürtün bebeğinizin boyun kıvrımlarını ve vücudunu nazikçe silin.
En sonunda bebeğinizin başını şampuan ile  yıkayınve durulayın. Durularken bebeğinizi yüz aşağı pozisyonda tutun. Bu sayede bebeğinizin yüzüne su gelmeyecek ve onu huzursuz etmeyecektir.

Banyo sonrası giydirdiğiniz bebeğinizi emzirirken tırnak bakımını yapabilirsiniz. Dikkatlice bebeğinize ait olan tırnak makası ile tırnaklarını keserek köşelerini törpüleyin.


Tekrar görüşünceye kadar esen kalın…

0 yorum on "Bebeğinizin Banyosu"

Yorum Gönder

 

Bebeğinizin Bakımına ve Sağlığına Dair Herşey Copyright 2016 Tüm Hakları Saklıdır Besikliev.Com