22 Ağustos 2019 Perşembe

Suda Doğum


Suda doğum isinden de anlaşılacağı üzere su dolu bir küvet ya da havuzun içerisinde doğumun yapılmasıdır.
Son yıllarda popüler olan bu doğum kadınlar tarafından merak edilmekte . Bu yazımda size suda doğum hakkında merak ettiklerinizi anlatmaya çalışacağım.

Doğum esnasında salgılanan endorfin hormonu suyun olduğu ortamda daha kolay salgılanır.Ayrıca bu yöntemde bebek su dolu ortamdan su dolu ortama geçişiyle bebeğin daha kolay adaptasyonu sağlanmaktadır.Suda doğum doğumun daha kolay daha hızlı gerçekleşmesini sağlayan bir yöntemdir.Bu yöntemle yapılan doğumlarda acının daha az olduğu bilinmektedir.

Avrupa'da bu yöntem sık kullanılmaktadır.Suyun rahatlatıcı etkisinden faydalanılan bu doğum ülkemizde yavaş yavaş uygulanmaya başlanmaktadır.

Suda doğumda havuzun ve suyun temizliği önemlidir. Gebenin de enfeksiyon durumu yoksa güvenle uzman kişilerle uygulanabilir. Uygulamada ılık su kullanılır ve doğum süresi boyunca soğuyan suya sıcak su ilave edilerek ısısı korunmalıdır.Suyun derecesi 37 cicarı olması uygundur.

Araştırmalar suda doğum yapan annelerin doğum esnasında daha az ağrı kesiciye ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Su içerisindeki rahatlama ile oksitosin hormonu daha düzenli salgılanmaktadır . Oksitosin hormonu kasılmaları daha düzenli hale getirerek doğumu kolaylaştırmaktadır.
Eğer suda doğum düşünüyorsanız hekiminizle görüşmenizi ve hastanenizin koşullarınızı öğrenmenizi öneririm.

Tekrar görüşünceye kadar esen kalın...

0 yorum on "Suda Doğum"

Yorum Gönder

 

Bebeğinizin Bakımına ve Sağlığına Dair Herşey Copyright 2016 Tüm Hakları Saklıdır Besikliev.Com