25 Ağustos 2017 Cuma

FOLİKASİTTEN ZENGİN GIDALAR NELERDİR?



Mercimek
: Yarım kase pişmiş mercimek yaklaşık olarak 180mcg folik asit içerir ve bu oran günlük olarak alınması gereken folik asit miktarının neredeyse yarısıdır.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Yeşil sebzeler arasında en fazla folik asit ıspanakta bulunmaktadır. 2 kase ıspanak yaklaşık 218mcg folat içerir. Karalahana, lahana başta olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler folik asit kaynağı olarak görülebilir.
 NarenciyeBir adet büyük boy portakal yaklaşık 55mcg folik asit içerir.
Taze sıkılmış 1 bardak portakal suyu ortalama 80mcg folat içerir.
Kuşkonmaz:Bir kase başına ortalama 79 mcg folik asit içermektedir.
 Barbunya: Pek çok farklı yemeği yapılabilen ve salatalarda da kullanabileceğiniz barbunyanın yarım kasesi 115 mcg folik asit içerir.

 Brokoli1 kase (4-5 adet) haşlanmış brokoli günlük folik asit ihtiyacının yaklaşık 1/4’ünü karşılamaya yeter.
 Ayçekirdeği1 avuç ayçekirdeği yaklaşık 82 mcg folat içerir. Yağ ve kalori bakımından da zengin olduğu için günde 1 avuçtan fazla yememeye özen gösterin.
 Domates Suyu1 bardak domates suyunda ortalama 50 mcg folat bulunmaktadır.
 Yumurta: 1 adet yumurta yaklaşık 25 mcg folat içerir. Ancak kolesterol bakımından da zengin olduğu için kolestolü olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Ayrıca Folik asit en fazla yapraklı yeşil sebzeler(lahana marul) bira mayası, karaciğer, böbrek, zarı alınmamış tahıllar, ceviz,
badem, fındık, fıstık, ıspanak, yonca, mavi-yeşil yosun, maydanoz,fesleğen,kekik, nane, avokado, mango, nar, kivi, muz, patlıcan, bal kabağı, çay, soya fasülyesi, kurufasulye (baklagiller) ve tohumlu gıdalarda bulunur



Tekrar görüşünceye kadar esen kalın...

2 yorum on "FOLİKASİTTEN ZENGİN GIDALAR NELERDİR?"

Unknown on 9 Mayıs 2018 10:40 dedi ki...


Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my audience would enjoy your work. If you're even remotely interested, feel free to send me an email. paypal login my account official site

Mine on 22 Ağustos 2019 19:22 dedi ki...

teşekkür ederim

Yorum Gönder

 

Bebeğinizin Bakımına ve Sağlığına Dair Herşey Copyright 2016 Tüm Hakları Saklıdır Besikliev.Com